News & Events

Check latest
News & City guides

Showcases the very best of city of Split as destination with an exclusive and unique online luxury lifestyle journal spanning all of Dalmatia. We presents a tightly edited selection of informed recommendations covering openings, classic favorites, special events, seasonal celebration and smart things to do, plus emerging new luxury lifestyle and travel trends.

DIOKLECIJAN HOTEL & RESIDENCE-PRVI LJEČILIŠNI HOTEL U HRVATSKOJ

Opustite se uz prvi splitski lječilišni hotel. Njegov izvanredan položaj i mediteranska hrana nude nezaboravan smještaj.

Zdravstveni turizam u Splitu star je koliko i sam Split. Više od 17 stotina godina. Car Dioklecijan, jedini umirovljeni rimski car (svi ostali su smaknuti ili poginuli u bitci), odlučio je svoje posljednje godine provesti u Splitu, u blizini svog rodnog grada Salone (danas Solin).

Bio je vrlo star (star po rimskim standardima, 60 godina) i bolovao je od reume i drugih bolesti. Stoga, odabire Split za svoju predumirovljeničku destinaciju zbog specifične geolokacije: gotovo 2.500 sunčanih sati godišnje. blaga klima, puno zelenila i prirodno lječilište od sumpornih izvora u moru splitske luke.

Stvari su prilično očite; Split je još prije 17 stotina godina postavio korijene da postane vođa u zdravstvenom turizmu na Jadranu.

Ministarstvo turizma Hrvatske proglasilo je 2014. godine Dioklecijan Hotel & Residence prvim zdravstvenim hotelom u Hrvatskoj. Više smo nego ponosni što smo tu titulu preuzeli u čast našeg imenjaka, osnivača Splita.

Naš hotel se nalazi u zgradi Splitska kuća zdravlja. Ovaj polivalentni turističko-zdravstveni kompleks smješten je na manjem brežuljku usred grada s pogledom na more i planine.

Nalazimo se u centru na jednakoj udaljenosti od plaže na južnoj strani splitskog poluotoka ili Dioklecijanove palače na zapadu. S krova hotela pruža se prekrasan pogled na Rivu i Marjan s jedne te na Splitski arhipelag s druge strane.

Splitska kuća zdravlja promiče novi koncept kvalitetnog smještaja i zdravlja, okupljajući višestruke medicinske djelatnosti na jednom mjestu. Iz

  • Poema Senior Residence, 
  • Hidroterapija s fizikalnom terapijom,
  • Poliklinika Pediatri za djecu pruža specijalističku i subspecijalističku pedijatrijsku zdravstvenu skrb za djecu od rođenja do osamnaeste godine života.
  • Poliklinika Bagatin – vodeća poliklinika za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju.
  • Poliklinika Hormona – Women’s health centre nudi profesionalnu i medicinsku skrb za žene i pacijente u svakoj životnoj dobi.
  • Poliklinika Glavić započela je s robotskom neurorehabilitacijom svih pacijenata s motoričkim oštećenjima uzrokovanim brojnim neurološkim bolestima.
  • Cardio Center Split pruža specijalističke usluge za dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih bolesti te stručna mišljenja iz užih područja kardiologije.
  • ENT i H&N privatna ordinacija kirurgije nudi velik broj zahvata i pretraga.
  • Akromion Special Hospital za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava, fizikalnu terapiju i rehabilitaciju najveća je privatna ortopedska bolnica u Republici Hrvatskoj. 

Uz vrhunsku uslugu i najbolje moguće medicinske timove, zajedno radimo na daljnjem razvoju.

U ovom neizvjesnom vremenu pandemije, Hrvatska je dobitnik posebne nagrade ITB (vodeći sajam turizma u Berlinu) Medical Tourism Destination Award koju ITB prvi put dodjeljuje uz potporu HTI konferencije (Health Tourism Industry).

Diocletian Hotel & Residence kao vođa hrvatskog zdravstvenog turizma želi Vam dobrodošlicu u bilo koje doba u Hrvatskoj!

Latest Articles

Split from the sea

GRAD SPLIT I CAREVA PALAČA

Grad Split prepun je čuda, ali ono što ga čini nezamjenjivim je kolonija stara 2400 godina. Uporište cara Dioklecijana preuređeno je u stanove i kafiće, a tu su i podrumi….
Dioklecijan Hotel & Residence exterior by night with surroundings, hotel in Split Croatia

DIOKLECIJAN HOTEL & RESIDENCE-PRVI LJEČILIŠNI HOTEL U HRVATSKOJ

Opustite se uz prvi splitski lječilišni hotel. Njegov izvanredan položaj i mediteranska hrana nude nezaboravan smještaj….
Krka waterfalls, Skradin Croatia, day trips from Split, private tours, Krka National Park, Roski Slap

HRVATSKA PROZVANA TREĆOM ZEMLJOM NA SVIJETU

Hrvatska spada u top 3 svjetske destinacije iz Best Country Award 2020. koju su popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodijelile najboljim zemljama svijeta….
Luxury boat on Croatia Boat Show in Split, Croatia

CROATIA BOAT SHOW

Na sajmu će svoje objekte predstaviti tvrtke iz svih nautičkih sektora. Svojom ponudom predstavit će se i brojni trgovci automobilima….
easter in Croatia Split

USKRS U HRVATSKOJ!

Na Veliki Petak procesija je u svim hrvatskim gradovima. Ovo je dan posta. U Primorskoj Hrvatskoj ljudi uglavnom pripremaju plodove mora – bakalar je najpopularniji izbor….
Split Flower festival Diocletian Palace Croatia

FESTIVAL CVIJEĆA

Najbolji način za proslavu proljeća je festival cvijeća. Doživite bajkovite prizore cvijeća u ambijentu Dioklecijanove palače. Ovo je još jedna od besplatnih atrakcija koje nudi grad Split….

Offers & Packages

No data was found

Prijavite se za primanje najboljih ponuda:

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Slanjem ovog obrasca pristajem povremeno primati promotivne e-mailove od Dalmacija Luxury Hotels & Villas, kojima upravlja Unique Property Group d.d. Također potvrđujem da sam upoznat s uvjetima i odredbama naše politike privatnosti.

Dalmatia Luxury Hotels & Villas I HRVATSKA