News & Events

Check latest
News & City guides

Showcases the very best of city of Split as destination with an exclusive and unique online luxury lifestyle journal spanning all of Dalmatia. We presents a tightly edited selection of informed recommendations covering openings, classic favorites, special events, seasonal celebration and smart things to do, plus emerging new luxury lifestyle and travel trends.

DIOKLECIJAN HOTEL & RESIDENCE-PRVI LJEČILIŠNI HOTEL U HRVATSKOJ

Opustite se uz prvi splitski lječilišni hotel. Njegov izvanredan položaj i mediteranska hrana nude nezaboravan smještaj.

Zdravstveni turizam u Splitu star je koliko i sam Split. Više od 17 stotina godina. Car Dioklecijan, jedini umirovljeni rimski car (svi ostali su smaknuti ili poginuli u bitci), odlučio je svoje posljednje godine provesti u Splitu, u blizini svog rodnog grada Salone (danas Solin).





Bio je vrlo star (star po rimskim standardima, 60 godina) i bolovao je od reume i drugih bolesti. Stoga, odabire Split za svoju predumirovljeničku destinaciju zbog specifične geolokacije: gotovo 2.500 sunčanih sati godišnje. blaga klima, puno zelenila i prirodno lječilište od sumpornih izvora u moru splitske luke.

Stvari su prilično očite; Split je još prije 17 stotina godina postavio korijene da postane vođa u zdravstvenom turizmu na Jadranu.

Ministarstvo turizma Hrvatske proglasilo je 2014. godine Dioklecijan Hotel & Residence prvim zdravstvenim hotelom u Hrvatskoj. Više smo nego ponosni što smo tu titulu preuzeli u čast našeg imenjaka, osnivača Splita.





Naš hotel se nalazi u zgradi Splitska kuća zdravlja. Ovaj polivalentni turističko-zdravstveni kompleks smješten je na manjem brežuljku usred grada s pogledom na more i planine.

Nalazimo se u centru na jednakoj udaljenosti od plaže na južnoj strani splitskog poluotoka ili Dioklecijanove palače na zapadu. S krova hotela pruža se prekrasan pogled na Rivu i Marjan s jedne te na Splitski arhipelag s druge strane.

Splitska kuća zdravlja promiče novi koncept kvalitetnog smještaja i zdravlja, okupljajući višestruke medicinske djelatnosti na jednom mjestu. Iz

  • Poema Senior Residence, 
  • Hidroterapija s fizikalnom terapijom,
  • Poliklinika Pediatri za djecu pruža specijalističku i subspecijalističku pedijatrijsku zdravstvenu skrb za djecu od rođenja do osamnaeste godine života.
  • Poliklinika Bagatin – vodeća poliklinika za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju.
  • Poliklinika Hormona – Women’s health centre nudi profesionalnu i medicinsku skrb za žene i pacijente u svakoj životnoj dobi.
  • Poliklinika Glavić započela je s robotskom neurorehabilitacijom svih pacijenata s motoričkim oštećenjima uzrokovanim brojnim neurološkim bolestima.
  • Cardio Center Split pruža specijalističke usluge za dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih bolesti te stručna mišljenja iz užih područja kardiologije.
  • ENT i H&N privatna ordinacija kirurgije nudi velik broj zahvata i pretraga.
  • Akromion Special Hospital za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava, fizikalnu terapiju i rehabilitaciju najveća je privatna ortopedska bolnica u Republici Hrvatskoj. 

Uz vrhunsku uslugu i najbolje moguće medicinske timove, zajedno radimo na daljnjem razvoju.

U ovom neizvjesnom vremenu pandemije, Hrvatska je dobitnik posebne nagrade ITB (vodeći sajam turizma u Berlinu) Medical Tourism Destination Award koju ITB prvi put dodjeljuje uz potporu HTI konferencije (Health Tourism Industry).

Diocletian Hotel & Residence kao vođa hrvatskog zdravstvenog turizma želi Vam dobrodošlicu u bilo koje doba u Hrvatskoj!

Latest Articles

Split from the sea

GRAD SPLIT I CAREVA PALAČA

Grad Split prepun je čuda, ali ono što ga čini nezamjenjivim je kolonija stara 2400 godina. Uporište cara Dioklecijana preuređeno je u stanove i kafiće, a tu su i podrumi….
Dioklecijan Hotel & Residence exterior by night with surroundings, hotel in Split Croatia

DIOKLECIJAN HOTEL & RESIDENCE-PRVI LJEČILIŠNI HOTEL U HRVATSKOJ

Opustite se uz prvi splitski lječilišni hotel. Njegov izvanredan položaj i mediteranska hrana nude nezaboravan smještaj….
Krka waterfalls, Skradin Croatia, day trips from Split, private tours, Krka National Park, Roski Slap

HRVATSKA PROZVANA TREĆOM ZEMLJOM NA SVIJETU

Hrvatska spada u top 3 svjetske destinacije iz Best Country Award 2020. koju su popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodijelile najboljim zemljama svijeta….
easter in Croatia Split

USKRS U HRVATSKOJ!

Na Veliki Petak procesija je u svim hrvatskim gradovima. Ovo je dan posta. U Primorskoj Hrvatskoj ljudi uglavnom pripremaju plodove mora – bakalar je najpopularniji izbor….
Split Flower festival Diocletian Palace Croatia

FESTIVAL CVIJEĆA

Najbolji način za proslavu proljeća je festival cvijeća. Doživite bajkovite prizore cvijeća u ambijentu Dioklecijanove palače. Ovo je još jedna od besplatnih atrakcija koje nudi grad Split….

Offers & Packages

No data was found

Prijavite se za primanje najboljih ponuda:

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Slanjem ovog obrasca pristajem povremeno primati promotivne e-mailove od Dalmacija Luxury Hotels & Villas, kojima upravlja Unique Property Group d.d. Također potvrđujem da sam upoznat s uvjetima i odredbama naše politike privatnosti.

Dalmatia Luxury Hotels & Villas I HRVATSKA

Odaberite omiljenu lokaciju i osigurajte si nezaboravni odmor!