News & Events

Check latest
News & City guides

Showcases the very best of city of Split as destination with an exclusive and unique online luxury lifestyle journal spanning all of Dalmatia. We presents a tightly edited selection of informed recommendations covering openings, classic favorites, special events, seasonal celebration and smart things to do, plus emerging new luxury lifestyle and travel trends.

HRVATSKA PROZVANA TREĆOM ZEMLJOM NA SVIJETU

Hrvatska spada u top 3 svjetske destinacije iz Best Country Award 2020. koju su popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodijelile najboljim zemljama svijeta.

Hrvatska je uvrštena u top tri globalne destinacije u kategoriji Best Country 2020. koju su dodijelili poznate britanske novine The Times & The Sunday Times i The Sun.

Finalisti nagrada bili su Kanada, Hrvatska, Island, SAD, Tajland, Australija, Šri Lanka, Italija, Japan, Portugal, Francuska, Turska, Barbados, Novi Zeland, Grčka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Italija je bila prva, Novi Zeland drugi i Hrvatska treća.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, dodjela nagrada održana je virtualno, a nazočila je i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Darija Reić.

“Hrvatska svojom fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje titulu jedne od najboljih zemalja i iznimno nam je drago što je britanska javnost prepoznala našu kvalitetu. Odavno znamo da je Hrvatska popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet hrvatskim destinacijama ono je čime se Britanci vole hvaliti u društvu, do te mjere da neke čak ni odlazak u izolaciju nije spriječio na putovanja i uživanje u našem mediteranskom bogatstvu. Ovaj uspjeh učvrstio je hrvatsku poziciju u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, kvalitetne turističke ponude, a daljnjim promotivnim aktivnostima nastavit ćemo održavati svoju reputaciju na tržištu”, rekla je Reić, dodajući da je Hrvatska predstavljena kao a “puna hirove snage i sunca.”

(Photo: HTZ)

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Staničić, dodao je:

“S velikim zadovoljstvom primili smo vijest da je Hrvatska proglašena jednom od najboljih zemalja svijeta u 2020. godini. Prema podacima Eurostata, ovo je dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju naša zemlja ima na međunarodnom tržištu nakon što je ove sezone zauzela vodeću poziciju na Mediteranu. Ujedinjeno Kraljevstvo jedno je od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti vraćati u Hrvatsku u većem broju.”

Times & The Sunday Times među najutjecajnijim su novinama u Velikoj Britaniji, dosegnuvši rekordnih 16 milijuna čitatelja mjesečno ove godine putem tiskanih i online izdanja.

13. studenog 2020.

Izvor: https://www.croatiaweek.com 

Latest Articles

Split from the sea

GRAD SPLIT I CAREVA PALAČA

Grad Split prepun je čuda, ali ono što ga čini nezamjenjivim je kolonija stara 2400 godina. Uporište cara Dioklecijana preuređeno je u stanove i kafiće, a tu su i podrumi….
Dioklecijan Hotel & Residence exterior by night with surroundings, hotel in Split Croatia

DIOKLECIJAN HOTEL & RESIDENCE-PRVI LJEČILIŠNI HOTEL U HRVATSKOJ

Opustite se uz prvi splitski lječilišni hotel. Njegov izvanredan položaj i mediteranska hrana nude nezaboravan smještaj….
Krka waterfalls, Skradin Croatia, day trips from Split, private tours, Krka National Park, Roski Slap

HRVATSKA PROZVANA TREĆOM ZEMLJOM NA SVIJETU

Hrvatska spada u top 3 svjetske destinacije iz Best Country Award 2020. koju su popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodijelile najboljim zemljama svijeta….
Luxury boat on Croatia Boat Show in Split, Croatia

CROATIA BOAT SHOW

Na sajmu će svoje objekte predstaviti tvrtke iz svih nautičkih sektora. Svojom ponudom predstavit će se i brojni trgovci automobilima….
easter in Croatia Split

USKRS U HRVATSKOJ!

Na Veliki Petak procesija je u svim hrvatskim gradovima. Ovo je dan posta. U Primorskoj Hrvatskoj ljudi uglavnom pripremaju plodove mora – bakalar je najpopularniji izbor….
Split Flower festival Diocletian Palace Croatia

FESTIVAL CVIJEĆA

Najbolji način za proslavu proljeća je festival cvijeća. Doživite bajkovite prizore cvijeća u ambijentu Dioklecijanove palače. Ovo je još jedna od besplatnih atrakcija koje nudi grad Split….

Offers & Packages

No data was found

Prijavite se za primanje najboljih ponuda:

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Slanjem ovog obrasca pristajem povremeno primati promotivne e-mailove od Dalmacija Luxury Hotels & Villas, kojima upravlja Unique Property Group d.d. Također potvrđujem da sam upoznat s uvjetima i odredbama naše politike privatnosti.

Dalmatia Luxury Hotels & Villas I HRVATSKA

Odaberite omiljenu lokaciju i osigurajte si nezaboravni odmor!